Esimese varajase saagikoristuse viljadelt Põhja-Portugali Trás-os-Montes’i erinevate kõrgustega aladelt kõrgema kategooria orgaaniline oliiviõli. Üle keskmise teravuse ja puuviljase vürtsisusega aromaatne ja elegantne eelistus Soresa istandusest.
See oliiviõli on alati pisut erilisem kuna korje on vaid teatud varajasel perioodil ja just kõige esimestest rohelistest oliividest. Mida varajasemalt on oliivid korjatud, seda enam kipub olema polüfenoole ehk antioksüdante, mis annabki õlile piprase ja terava maitse.
Head teada! Mida rohkem polüfenoole, seda teravam/vürtsikam on oliiviõli. Marjade küpsemisel maitse muutub pehmemaks, kui ka maheneb aroom.
Toidusoovitus: kuumutamine, grilltoidud, ahjutoidud, tugevamad juustud. NB! Maitse eelistus alati subjektiivne, seega kasutada laialdaselt igale poole vastavalt maitsele.
Oliivisort: Cobrançosa, Madural ja Verdeal Transmontana
Saagikoristus: 2023 sügis. Parim enne 12/2025
Koostis: Cobrançosa, Madural ja Verdeal Transmontana oliivid
Toitumisalane teave (100gr): Energia: 821kcl, Rasva: 91.2 g, millest küllastunud rasvhapped 12,7, Süsivesikud 0g, millest suhkruid 0g, Proteiini 0g, Soola 0g. Säilitamine: kaitsta otsese valguse, õhu, kuumuse ja tugeva lõhna kokkupuute ees. Parim enne 12/2025
Saadaval Tallinna ja Tartu Kaubamaja Toidumaailmas!
PT-BIO-05 